به گزارش ایبِنا، طرح یارانه دستمزد یکی از برنامههای موثر دولت در حوزه اشتغال و از جمله سیاستهای فعال بازار کار است که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور ایجاد و حفظ اشتغال در استانهای دارای آمار بالای بیکاری به اجرا درآمده است.
این طرح پیشتر در هشت استان ایلام، لرستان، کردستان، کرمانشاه، چهارمحال وبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان عملیاتی شد، اما با پیوستن استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، بوشهر، خوزستان، خراسان شمالی، گلستان، مازندران و هرمزگان به این طرح تعداد استانهای مشمول پرداخت یارانه دستمزد به ۱۶ استان رسید.
جامعه هدف این طرح را جوانان بیکار شغل اولی و زنان سرپرست خانوار جویای کار در مناطق محروم و کم برخوردار و بنگاههای اقتصادی رسمی و فعال در شهرستانهای کم برخوردار از اشتغال تشکیل میدهند. به موجب این طرح ۳۰ درصد مبلغ دستمزد مصوبه شورای عالی کار به صورت یارانه از طرف دولت و به مدت یک سال به کارفرمایانی پرداخت میشود که نیروی کار شغل اولی را در بنگاه جذب کنند.
تازهترین نتایج گزارش عملکرد اجرای طرح یارانه دستمزد حاکی از آن است که تاکنون ۴۳ هزار و ۴۰۹ نفر از کارجویان و متقاضیان در این طرح ثبتنام کردهاند که از این تعداد ۳۷ هزار و ۳۲۴ نفر جوینده کار قرارداد بسته و جذب بنگاه شدهاند.
۷۰۱۳ کارفرما نیز در این طرح ثبت نام و اقدام به جذب نیروی کار کردهاند. استانهای خوزستان، مازندران و کرمانشاه بیشترین تعداد داوطلب و کارفرمای ثبتنام کرده در این طرح را به خود اختصاص دادهاند.
یارانه دستمزد وجهی است که به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی به کارفرما پرداخت میشود و وزارت کار این طرح را با هدف کاهش هزینههای اشتغال نیروی کار جدید برای کارفرما به منظور پایداری و توسعه تولید و اشتغال، افزایش فرصتهای شغلی در بازار کار و حمایت از بنگاههای بخش تعاونی و خصوصی به اجرا درآورده است.
داوطلبان و جویندگان کار جهت بهرهمندی از این طرح باید مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر داشته باشند و سن آنها از ۳۷ سال تمام بیشتر نباشد؛ شرط سنی برای زنان سرپرست خانوار جوینده کار نیز تا سقف ۴۵ سال تعیین شده است. متقاضیان و کارفرمایان جهت بهرهمندی از مزایای این طرح میتوانند به سامانه https://pyd.mcls.gov.ir وزارت کار مراجعه و ثبت نام کنند.
به گزارش ایسنا، به اعتقاد بسیاری از کارشناسان یارانه دستمزد نه یک طرح بلکه ابزاری تشویقی برای جلب و جذب نیروهای کار جدید توسط کارفرمایان بخش خصوصی در استانهای کم برخوردار است که با توجه به شرایط امروز بازار کار عملیاتی شدن آن میتواند نیاز اشتغال بسیاری از جوانان و فارغ التحصیلان جویای کار و بنگاهها را برطرف کند.
منبع: ایسنا